quatre ventsHet dorp Ouroux en Morvan ligt op ca. 570 m. hoogte.

De omgeving is heuvelachtig en leent zich uitstekend voor prachtige wandelingen door bos en veld. In Ouroux en Morvan zelf is een vismeer, waar met vergunning (te verkrijgen op de Mairie) op o.a. karper gevist kan worden. Er is een tennisbaan, die via het Toeristenbureau gehuurd kan worden. Binnen 12 km. bevinden zich twee grote stuwmeren, het Lac de Pannecière en het Lac des Settons. Vooral bij dit laatste meer zijn er mogelijkheden voor watersport. Men kan er zwemmen, vissen, kanoën, waterfietsen, zeilen of een rondvaart maken.

De stadjes Autun en Vezelay zijn zeker een bezoek waard. In Autun is er elke vrijdagmorgen markt. In het marktgedeelte onder de mairie zijn allerlei verse heerlijkheden te koop.

In Chateau Chinon vindt u het museum Septennat, waar u alle cadeau’s kunt bewonderen die Mitterand gedurende zijn presidentschap heeft ontvangen.

Bezoekt u ook Mont Beuvray, waar zich een museum bevindt dat laat zien hoe de Galliërs in de tijd van Caesar leefden en waar u op de berg zelf de opgravingen en de reconstructie van de wallen van het voormalige Bibracte kunt bekijken.

Het Bureau du Tourisme kan u nog veel meer vertellen. O.a. waar en wanneer er een zogenaamde ‘vide grenier’ (rommelmarkt) plaatsvindt, welke uitgezette wandelingen u kunt maken, wat er in de omgeving te doen is, enz. In het postkantoor van Ouroux-en-Morvan is ook een informatiepunt voor toeristen gevestigd. De hoofdvestiging van het Bureau du tourisme zit sinds kort in Les Settons op de helling tegenover de stuwdam op de ‘rive droîte’.

In het gehucht Blaisy aan het meer van Pannecière kunt u vissen, waterfietsen huren, zwemmen aan een strandje of uw boot te water laten.
Aan het meer van Settons kunt u zo ongeveer alle watersporten bedrijven.
In het dorpje Brassy kunt u ATB-fietsen en E-bikes huren.